De vierde editie van
het boek Letterfontein
is te bestellen bij:

Uitgeverij Fontana
Steegstraat 12
NL-6041 EA Roermond
Telefoon 0(031)475 350 659
e-mail: info@fontana.nl

ISBN 978-90-75084-06-1

Prijs: 49,50 euro
exclusief verzendkosten
(verzendkosten:
1 ex 6,55 euro)

Bestellen hier
per e-mail


Letterfontein

Nu tijdelijk met gratis MiniQuest 01 en gratis verzending! Toch € 20 die je niet hoeft te betalen!
Koop dit fantastische handboek en wordt een connaisseur in lettertypes ...Bestel via deze link

De vierde editie (tweede druk) van het boek Letterfontein is geschreven, samengesteld en ontworpen door Joep Pohlen met bijdragen van Geert Setola.
Letterfontein is bekroond met een Red Dot Award en een TDC-Award van de Type Directors Club in New York. De Engelse vertaling van Letterfontein heeft een review gehad in het online tijdschrift The Atlantic. Reviewer Steven Heller noemt het boek: ‘The World’s Best Type Reference Guide’. Zeker in een verzadigde markt van Engelstalige boeken over typografie kan dit als een zeer groot compliment worden beschouwd.

Hoofdstuk 1
Behandelt onder andere: de geschiedenis van het schrift en van de typografie, de anatomie van de letter, de letterfamilie en haar onderdelen, letters en hun classificaties, een vergelijkende studie van drie schreefloze en drie schreefletters, een exposé over maatsystemen en benamingen, de digitale formaten van lettertypes, typografische regels en de keuze van een lettertype.

Hoofdstuk 2
Laat lettertypes zien met zetvoorbeelden. Deze lettertypes tonen een beeld van de grote stilistische lijnen en technische ontwikkelingen in de typografische geschiedenis. Bij elk van deze lettertypes worden 6 alternatieven gegeven van vergelijkbare lettertypes.

Appendix
Deze is zeer uitgebreid en gedrukt op een getinte papiersoort. Naast een uitgebreide algemene index zijn er alfabetische indexen van de lettertypes, letterontwerpers en letteruitgeverijen. In de Index letteruitgeverijen zijn talloze voorbeelden te zien uit letterproeven. De Tijdlijn letteruitgeverijen geeft vanaf 1450 de meest belangrijke letteruitgeverijen weer met hun meest produktieve periodes. Een uitgebreid glossarium (woordenboek) en een bibliografie sluiten de Appendix af.

Handige typometer
Een typometer wordt als boekenlegger meegeleverd. Op deze typometer staan vier maatsystemen en hun omrekenfactoren en worden belangrijke verborgen tekens van het Mac-toetsenbord weergegeven met toetsaanslagen.

Formaat: 17 x 24,5 cm, 640 pag., druk in twee kleuren, twee papiersoorten voor het binnenwerk, gebonden in harde band met drie leeslinten.

Kijk op www.letterfontein.nl voor een preview van het boek.